Trutt.

Idag känns det att det är fredag. Jag är trött. Eller trutt som jag brukar säga på min göteborgska. Jag orkar verkligen inte packa några flyttkartonger. Jo, en har jag packat. Jag fyllde den med böcker så den blev jättetung. Sedan fnissade jag lite och tänkte att "den får någon annan än jag bära". För att vara på den säkra sidan satte jag på en lapp där det stod "jävligt tung!".


Karln har lovat att inte spela tv-spel längre än till sju. När jag ropar och påminner honom att klockan snart är halv åtta svarar han bara "jaha". Så nu ser jag ut såhär (fast mycket blekare):


Uppe med tuppen.

Idag var jag uppe med tuppen och brände frukostgröten. Det är precis vad man känner för en torsdagsmorgon 06.12. Jag kom hem för en stund sedan och det luktar fortfarande brandrök. Fantastiskt.

Klarhet.

Nu börjar det ordna upp sig med den där kortslutningen i hjärnan. Är på slutspurten med hemtentan, och det här med flytten börjar sakterligen också gå mot klarhet...

I vårt kontor har vi startat upp en sambandscentral för flyttbestyr. Det är ingen vacker syn och därför kommer jag inte heller dela med mig av den på bild. Något jag dock kan dela med mig av är hur ett kontrollfreak ordnar upp just kortslutningar i hjärnan:


(Detta är en whiteboard-tavla. End of message.)


Kortslutning.

Som det kontrollfreak jag är har jag varit tvungen att förtränga att vi ska flytta om 12 dagar. Hade jag inte gjort det hade det inte blivit mycket skrivet på den hemtenta jag för tillfället sitter och knåpar på...
Nu ringde dock karln och sa att vi glömt säga upp vår nuvarande lägenhet. Inga problem sa hyresbolaget det fixar vi i eftermiddag. Det blir ändå kortslutning i min hjärna. Och jag som har ett antal sidor kvar att knåpa ihop under dagen...Fy sjutton!


Girighet (igen).

Nu när vi snart ska flytta har jag blivit helt galen. Jag har fått för mig att allt i den nya lägenheten ska vara nytt. Nu inser jag dock att det är en rent ekonomiskt ohållbar tanke. Men ändå.

Alla som vill klappa mig medhårs (både för mig kända och okända personer) ska här och nu ta fram penna och anteckningsblock. Här kommer nämligen min (och även helt ofrivilligt karlns) officiella önskelista. Den råkar av en ren slump för tillfället endast innehålla saker från Sagaform.


Pajform, skål och ungsform Season
Bricka Juicy (färgen är oviktig)
Dessertskålar Juicy (vi har glasen i gult så gärna en annan färg som t.ex. röd eller blå)
Underlägg, grytvante och marinadborste av silicon (färgen är även här oviktig)
HOT ugn/serveringsskål Oval Oak (stor och liten)

Fy farao! Det här tog för lång tid! Jag gillar allt hos Sagaform helt enkelt! Skriv upp det!

(Detta inlägg är (även om jag önskar det) inte sponsrat av Sagaform).

Lönlöst.

Karln brukar få huvudvärk när vi är inne på Hemtex. Därför får jag en känsla av att jag inte kommer lyckas övertala honom att köpa ett överkast för 699 kr.

Förövrigt är det inte bra att plugga i sängen. Man får madrassmak där bak.

7.

När jag gick på gymnasiet hade jag en trevlig prick i min klass som hette Pernilla. Nuförtiden har Pernilla en trevlig blogg. I den utmanade hon mig att skriva sju saker om mig själv som ni kanske inte vet. Jag är inte den som är den så let's go.

1. Jag är plattfotad.
Ja jag gör fotspår som liknar Kalle Ankas när mina fötter är blöta! Jag har i princip ingen hålfot alls! Detta leder till att jag har fruktansvärt svårt för att gå i klackar då de är anpassade för att man ska ha just en hålfot. Lika glad är jag för det...(men gladast är nog räven).

2. Jag har ett ärr från en spruta på armen.
Detta var länge ett mysterium för mig då jag endast kunde hitta ett liknande ärr på folk som var mycket äldre än mig. Efter att ha grubblat i några år gjorde jag slag i saken och frågade min mamma (varför detta tog några år är ännu oklart). Det visade sig att ärret kom från en vaccinationsspruta som folk i min ålder vanligtvis inte behövt ta då denna sjukdom inte funnits i Sverige på evigheter (kan det vara tbc? minns inte). Dock härjade sjukdomen lite smått i Finland under slutet av 80-talet så när vi skulle dit på semester en sommar var det bara att lägga sig under nålen.

3. Jag är en sladdis.
Det är 13 år mellan mig och min bror. Nej, det är inga fler syskon mellan oss. Ja, vi har både samma mamma och samma pappa. Vad våra föräldrar sysslade med i 13 år får ni fråga dom.

4. Florida är mitt favortiställe i hela världen (okej av de platser jag hunnit besöka).
Det är ingen nyhet att jag och karln gillar Florida. Vi semestrat där två somrar i rad nu. Att det antagligen inte blir av nästa sommar känns lite smått deprimerande. Jag längtar efter värmen, stränderna, människorna, shoppingen och maten! Låt mig inte ens börja på maten! Förövrigt förlovade jag och karln oss just i Florida.  
5. Jag gillar att tvätta.
Det är som terapi för själen.

6. Jag kan låta som Kalle Anka.
Det är inte bara fötterna som är en likhet. Jag kan låta precis som Kalla Anka också.

7. Jag har ett grymt bra långtidsminne.
Jag minns allt som alla andra har glömt bort. Det är pinsamt ibland när jag kommer ihåg människor som glömt bort mig. Men när man pluggar är det toppen. Jag har förövrigt ärvt det av pappa.

Stackars sate?

I lördags lät jag  som en otacksam bitch. Men så är ju egentligen inte fallet. Men den man som råkade höra detta samtal måste tänkt "stackars sate" om min karl.

Jag och karln letade efter avledningen med laptops men hamnade framför hyllan med ipods istället.
Karln: Dom är ganska snygga faktiskt.
Jag (med drömsk röst): Åh! Ja! Dom är så himla fina!
Karln: Jag tänkte köpa en sån åt dig en gång. Jag hade med mig pengar och allting...
Jag (med anklagande röst): Varför gjorde du inte det då?
Karln: Eh. Jag bjöd dig på en resa till Egypten istället...

Jaha? Okej. Förlåt!
Nu har jag köpt något fint åt karln istället! Nu råkar jag vara den fattiga i det här förhållandet så det är ingen ipod, och ingen biljett till Egypten heller för den delen. Men jag har slått i den lite macho i svart papper och guldsnören! Det ni!


Tuff.

Denna här helgen har vi vilat. Vi har vilat massor. Det har varit si och så med sömnen i veckan nämligen, alldeles för mycket saker som rör sig i en alldeles för liten skalle. Mycket skola, mycket flytt och så lite jobb på det. Men imorgon är det nya tag!

Jag har köpt en reflex också. Det är tufft att synas stod det på förpackningen.


Everything's right tonight.

Idag har varit en sjukt produktiv dag. Förmiddagen spenderades åt plugg samt besiktning av vår lägenhet (den blev godkänd!). Eftermiddagen spenderade vi med att rensa förrådet och åka till tippen med skräp. Efter det hann vi till och med laga lövbiff med klyftpotatis och gå på bio. Det var karlns tur att välja film. Som vanligt blev det något om andra världskriget. Men jag tackar aldrig nej till popcorn! Inglourious Basterds var dock över förväntan. Brad Pitt börjar dock bli lite gammal. Bara så ni vet.

Vår lilla hamster.

Idag när jag och karln satt och käkade kassler med annansringar (barndomsnostalgi på hög nivå) slog tanken oss. Om tre veckor kanske vi inte bor här längre! I VÅRT första hem! I VÅR första lya! I VÅRT första bo! Det är nästan så man blir lite tårögd. För man kan säga vad man vill om betongblocket vi bor i men själva lägenhten finns det inte många onda ord om. Det känns lite som att vi ska överge vårt lilla barn som vi vårdat med omsorg. Okej kanske inte vårt barn utan snarare vår lilla hamster.
Jag kommer nog känna ett litet hugg av vemod i hjärtat den dagen vi ska dra. Men sedan kommer jag glömma allt i åsynen av tvättmaskin, spishäll, öppen planlösning och ekparkett i alla rum. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är inte illa pinkat för en hyreslägenhet.

Bilder på den lilla hamstern:Bättre sent än aldrig.

På fredagar är det stora samtalsämnet på jobbet fredagsmys. Kidsen snackar om tacos, fanta och ostbågar. Denna fredag tyckte jag dock att mitt fredagsmys var snäppet bättre. Kidsen rynkade dock på näsorna. Men ni kan ju bedömma själva...


(Gjord av mästerkocken herself till och med).


Slave.

Jag hadde tänkt skriva något vettigt. Men så var det Criminal Minds på tv. Det enda programmet jag är en slav för. Så var det med det.


Propp.

Gårdagens relationsstärkande aktivitet: rensa avloppet (Note to self: Det kan bli MER stopp i avloppet om man använder för mycket propplösare).Nu drar jag till skolan för att lämna in hemtenta nummer 1 på den här kursen. Känns förlösande härligt. Tänker banne mig unna mig en lunch på Subway också. Inte mer än rätt.

På gång.

Jag längtar i ärlighetens namn lite efter julen. Det kan låta aningen för tidigt. Men det är samma visa varje år. Jag är uppfostrad på det viset. Mamma har redan handlat hälften av sina julklappar.

Med tanke på detta tänkte jag uppdatera er om flytten. Den 14:e kommer en snubbe från hyresbolaget hit för att besiktiga vår lägenhet. Sedan ska vi bara skriva på kontrakten. Så om allt går som planerat flyttar vi i slutet av den här månaden. Hej parkettgolv och öppen planlösning så att säga! Lagom för att komma i ordning till första advent. I år ska det pyntas för böveln!


Fy farao.

Gårdagen var inte alls särskilt trevlig.

Jag kände mig överkörd av en buss eller åtminstone som jag sprungit ett maraton. Inte en enda muskel i min kropp ville samarbeta. Jag sov till 16.30 och lyckades bara få i mig en fjärdedels pizza. Jag mådde rent ut sagt riktigt risigt.

Idag känns det mycket bättre. På snäpet till okej faktiskt. Ovanligt snabbt tillfrisknande måste jag säga. Väldigt mystiskt.


What good is a life with no one to share.

Idag berättade kidsen på jobbet (världens bästa förskola) att de skulle hem och kolla på Melodifestivalen. Det tog löjligt lång tid innan vi hängde med på att det självklart var Idol de menade...(Update: Eller det kanske var Melodifestivalen för barn de faktiskt menade? Gick den i fredags? Dumma fröknar i så fall!)

Jag, karln, mor och äldsta brorsdottern drog dock ut i skogen för att grilla korv innan det var dags för tv-soffan. Jag älskar hösten. Jag älskar sällskapet. Life is good.Musikal.

Det är inte populärt här hemma när jag sjunger powerballader efter klockan 22 på kvällen. När jag tänker efter är det aldrig särskilt populärt. Men speciellt inte efter 22. Ikväll tror jag att jag låter bli. Jag är så himla godhjärtad.

RSS 2.0